מאבטחת מתקנים רגישים – מה טיב המקצוע?
עולם האבטחה הינו עולם גדול ומגוון הנדרש למצוא פתרונות אבטחה שונים למגוון אירועים, מוסדות ונושאים. אחד התפקידים החשובים בעולם זה הוא מאבטחת מתקנים רגישים, האחראית על אבטחה ושמירה על מתקנים שונים ברחבי הארץ. חלק גדול מהמתקנים הינם רגישים וחשובים מבחינה אסטרטגית וביטחונית ולכן מצריכים שמירה הדוקה במשך 24 שעות ביממה.
אז מהם תנאי הסף הנדרשים לעבודה בתור מאבטח או מאבטחת מתקנים, מהן תכונות האופי הנדרשות ומה הפעילות השוטפת הנחוצה במתקנים? מיד נבין את כל מה שצריך לדעת טרם הגשת מועמדות למשרה.
מאבטחת מתקנים רגישים – תנאי הסף הנדרשים לעבודה
אבטחת מתקנים אינה אבטחה "רגילה", אלא מקצוע בעל חשיבות רבה לביטחון המדינה, ולכן כאלה צריכים להיות גם העוסקים בו. מבין המוסדות הדורשים אבטחה צמודה ומקיפה לאורך כל שעות היממה ניתן למצוא נמלים, שדות תעופה, תחנות כוח, מתקנים כימיים, תחנות רכבת ועוד.
החשיבות האסטרטגית של מתקנים אלה (ועוד רבים אחרים) מצריכה בעלי מקצוע אחראיים ורציניים, בעוד מאבטחת מתקנים רגישים צריכה לדעת את גודל האחריות המוטלת על כתפה ולעמוד במשימות לא פשוטות.
מאבטחי מתקנים יעברו הכשרה מתאימה הכוללת הכשרה מעשית ופיזית, ירי במטווחים, תרגול התמודדות עם איומים וסכנות שונות וידע אודות הדרכים השונות להתמודדות עם אירועים חריגים. כל מתקן רגיש כולל שירותי אבטחה נדרשים אחרים, בהתאם לאופיו, גודלו ומטרתו. מאבטח או מאבטחת מתקנים שיוצאו במתקן מסוים יעברו הדרכה מקיפה אודות האתר, מטרותיו, וההתמודדות הנכונה מול כל תרחיש.
פעילות שוטפת בעת אבטחה על מתקנים רגישים
אבטחה על מתקנים רגישים כוללת נוכחות קבועה באזור, סיורים יומיים וליליים ברחבי המתקן וסביבו, וכן מעקב ושימוש במערכות אבטחה טכנולוגיות שונות: מצלמות שונות, מערכות אזעקה או עבודה מול מוקד שפועל 24 שעות ביממה ומוכן לקריאה בתרחישים שונים.
רגישות המתקן מחייבת שמירה על ערנות גבוהה לאורך כל שעות העבודה, וכן תשומת לב לפרטים קטנים ולתזוזות חשודות. מאבטחת מתקנים רגישים צריכה לדעת להבחין בין קריאות וחשדות, ולהבחין אם מדובר בסכנה או באיום חריג, או בפעילות שגרתית שניתן לאפשר.